Programma

reMARKable op 9 oktober 2021

We zijn heel blij dat we weer een leuke wedstrijd mogen organiseren op onze mooie Mark en dagen alle enthousiaste wedstrijdroeiers uit om de krachten te komen meten!

Al jaren organiseert roeivereniging Breda met veel plezier de Markregatta voor een grote groep enthousiaste wedstrijdroeiers. Vanwege coronamaatregelen is de Markregatta helaas al twee keer niet door gegaan. Daarom heeft de vereniging besloten om éénmalig een alternatieve wedstrijd te organiseren. Behalve dat de wedstrijd nu in het najaar plaats vindt, is de opzet ook geheel anders. Het betreft een tijdrace over 5 kilometer, waarbij verspreid over de dag, steeds boten oproeien, keren achter de A16 brug en vervolgens onder de brug starten met een vliegende start. De uitslag wordt bepaald op basis van handicapfactoren, dus alle categorieën zijn welkom om deel te nemen.

Let op! Omdat de wedstrijd uitslagen op handicap zijn, kunnen in principe alle nummers en leeftijden mee doen. Het is niet meer mogelijk om aan te melden via de KNRB website. De loting is woensdagavond 20 uur, tot die tijd kunnen wijzigingen worden gemaild naar remarkable@markregatta.nl

De reMARKable is een tijdrace over 5 kilometer. De opzet is zoveel mogelijk coronaproof. Voor het programma zie het tijdschema. Er wordt opgeroeid tot voorbij de A16 brug. Daar wordt gekeerd en op aanwijzing van de kamprechter gestart bij paal 9 met een vliegende start. We proberen om alle nummers snel achter elkaar te laten starten voor het echte wedstrijdgevoel.

Door het geringe aantal deelnemende ploegen is een beperkt aantal mensen tegelijk op het verenigingsterrein aanwezig, waardoor het nooit te druk wordt en het makkelijker is om afstand te houden. Onze sociëteit is coronaproof ingericht. Afhalen van koffie en lekkers is mogelijk aan de bar. Zitplaatsen zijn alleen buiten. Er is geen stuurliedenvergadering, maar wel een gezamenlijke prijsuitreiking. De uitslag zal online worden gepubliceerd.

We hopen op een sterk en enthousiast deelnemersveld. Tot ziens op de Mark!

De Markregattacommissie, eenmalig omgedoopt tot reMARKable commissie 2021